De opdracht was ''Hoe kunnen wij het voorgezet onderwijs ‘coronaproof maken?'' We hebben de gevolgen van de pandemie op onze school onderzocht en hoe wij nou ons school coronaproof kunnen maken.
Als eerst hebben een vooronderzoek gemaakt, wat is corona eigenlijk, hoeveel personeel hebben wij op school, wat zijn de huidige maatregelen. Ons vooronderzoek bestaat uit meningen en feiten. Bij de meningen hebben we interviews gehouden en de feiten hebben we zelf met proefjes onderzocht. Na het vooronderzoek was het tijd om te brainstormen en te onderzoeken. We hebben onderzoek gedaan naar producten die wellicht konden helpen. Een product wat we hebben gevonden is UV-C licht. UV-C licht wordt gebruikt in laboratoriums om de kamers te reinigen. Tijdens het brainstormen hebben we rekening gehouden met de prijzen van de aanpassingen, de duur van de uitgevoerde advies en of er een verbouwing nodig is. Wij hebben extra opgelet dat de adviezen ons schoolgebouw niet veranderd aan de buitenkant, want ons school is een monument daardoor zo min mogelijk verbouwingen.
Experiment: Voor een van ons adviezen hebben we een experiment/onderzoek gedaan, om te kijken of het echt werk. We hebben de bacteriën, met wattenstaafjes, van tafelbladen en deurklinken gepakt. De helft hebben we belicht met UV-C licht en de andere helft niet. Voordat we de bacteriën hadden ‘gepakt’, belichtte ik het een minuutje onder UV-C licht. Door de corona regels op ons school hadden we om de week les dus weten niet wat er in de tussentijd is gebeurd met het experiment. Hieronder ziet de uitslagen van het experiment je ziet dat er niet zoveel verschillen zijn tussen het schaaltjes. Ik ben van mening dat dit komt doordat we te kort de bacteriën hebben belicht met UV-C licht. Een andere reden kan zijn dat andere leerlingen aan onze schaaltjes zaten. Zie de foto's van het experiment onderaan.
Ons poster met de vier adviezen wat wij hebben bedacht staat ook onderaan!
Conclusie:
Ik heb deze periode met Irem en Kaoutar samengewerkt. Ik vond het een goede samenwerking, we konden elkaar goed aanvullen. Bij een taakverdeling deed iedereen haar taak op tijd en als het niet lukte konden we het kwijt bij elkaar. Een goed samenwerking begint bij een goed takenverdeling naar mijn mening.
Sterke punten van de groep: samenwerking en we waren erg gemotiveerd voor dit project. Zwakke punten van de groep: we bleven haken bij de brainstromfase.
Ik heb in dit project geleerd hoe je een adviesrapport opstelt en hoe je onderzoek moet starten. Ook heb ik geleerd om een voedingsbodem te maken, voor het experiment. Het was een leuke periode met een fijn project.
Comments